Naturbruk Vg3

Dette programområdet gir deg naturforvaltningskompetanse og generell studiekompetanse, men kan også gi deg studiekompetanse med ekstra poeng dersom du velger programfag som matematikk og/eller andre realfag.

Generell studiekompetanse gir deg grunnlag for å søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Studier innen natur- og miljøfag eller naturforvaltning krever i de fleste tilfeller fordypning i matematikk og/eller andre realfag.

Personlige egenskaper: Du bør like å være ute i naturen og være interessert i natur- og miljøspørsmål. I tillegg må du kunne mestre krevende teoretiske fag.

Læreplan vg3 Naturbruk her

Inntakskrav: Vg2 akvakultur, anleggsgartner- og idrettsanleggsfag, fiske og fangst, heste- og hovslagerfag, landbruk og gartnernæring, reindrift, skogbruk eller tilsvarende.

Fellesfag:
10 t norsk