Tur med frilufslivsgruppa 19. og 26. november

Tirsdag 19. november hadde elevene i friluftsliv om jakt og fangst av bever. Vi var først på jakt uten hell, men fant mange spor og en stor bever hytte før vi begynte med preparering av fella. Etterhvert som mørket falt på dro vi tilbake til skolen for å parterte en bever som hadde blitt skutt uken før. Lærer Terje Abusland stilte opp frivillig og briljerte med sine kunnskaper og erfaring fra beverfangst og viste oss hvordan man skal partere viltet som var felt. Alle elevene hadde lyst til å smake på det de hadde vært med på. På eget initiativ ble elevene enige om å forberede mat til økten neste tirsdag før skolen, siden vi allikevel skulle ha om bålfyring og sporløs ferdsel. Det passet det bra med et ekstra innslag med selvlaget mat på bål.

Tirsdag 26. november møtte noen av elevene opp 2 timer før timen startet for å forberede maten vi skulle ta med ut i naturen. Det ble en spennende kveld med flere læringsmomenter som bålfyring, matlaging på bål, tyrirøtter fra furu, trygg ferdsel på is og mye prat om friluftsliv og hvilke muligheter det er får å fordype seg i dette faget. Menyen bestod av hjemmelaget beversuppe med banansplitt og kaffe til dessert.

Elevene var strålende fornøyd med kvelden selv om det var delte meninger om beversuppa var god eller ei.

Takk for turen.
Henrik Halle Høilo (Student)

av Åtland, Kristin, publisert 27. november 2013 | Skriv ut siden

Siste fra Naturbruk